Bijna Klaar!

Het pakket waardoor het water zal stromen ligt er in.

Het pakket waardoor het water zal stromen ligt er in.

Bijna klaar!

De streefdatum van het einde van de bouw is in zicht en we kunnen concluderen dat het ook bijna klaar is! Er wordt nog wel gewerkt, maar er is niet zo veel tijd meer nodig. De luchtwasser komt vandaag al een heel eind. Het pakket waardoor het water met de gebruikte lucht gaat stromen ligt er in. De pomp die het water in beweging houdt is aangesloten. Vanmiddag zal de sproei installatie worden uitgeprobeerd.

De jongens van Inno +, die de luchtwasser hebben geleverd, geven me uitleg over de werking van de Biologische Luchtwasser. Het wordt me zo langzamerhand duidelijk. De buren die vroegen of er een plaat uit het dak gewaaid was, kan ik geruststellen: er zit een ruimte in het dak waardoor  de schone lucht de stal verlaat. Het ziet er allemaal goed uit.

Ventilatiekanaal:

Door de hele stal, van voor naar achteren, meer dan 100 meter lang, loopt een ventilatiekanaal waar rechtop in gelopen kan worden. De ventilatoren zitten daar al in en werken goed. Er wordt nog in 1 deel een pur laag gespoten. Fokke is hier met de bladblazer aan het schoonblazen. Neef Durk, werkzaam bij een bedrijf voor brandpreventie, heeft overal in de stal brandblussers opgehangen. Hopelijk zullen we ze nooit nodig hebben.

Nieuwe kalfjes:

Vandaag wordt de stijger weer afgebroken en kunnen we dat deel opruimen en de babyboxen opbouwen voor de jonge kalfjes. Als de palletkachel maandag aangesloten is, wordt de vloerverwarming uitgeprobeerd en kunnen de kalveren woensdag komen.

Hygiëne sluis:

In de loods, naast het huis, is Bouwbedrijf De Boer begonnen met de hygiëne sluis. We leveren daarvoor een stukje loods in en krijgen een nieuwe ingang voor ons zelf.

hygiënesluis, in wording.

hygiënesluis, in wording.

Herder, Agro, Hygienesluis, Kalverhouderij

Hygiënesluis.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *