Site bijwerken/ veulen geboren

Mest:

De voorjaarsvakantie is begonnen. Voor mij klusjes als de teksten van deze site weer eens bijwerken, maar ook voor de fokvereniging een nieuwsbrief maken en die site bijwerken. Leuk werk, maar het moet allemaal even. Inmiddels ben ik weer even langs de teksten gegaan en heb wat aanpassingen gedaan. De mestafzet is gewijzigd. Loonbedrijf Dragtstra heeft de akkerbouwtak afgestoten, dus moesten we weer nieuwe plannen maken. De mestafzet is nu geregeld in samenwerking met akker- en tuinbouwbedrijf Nijboer te Hemrik. Zij verbouwen poot- en consumptieaardappelen en pioenrozen. Mooi dat dat weer gelukt is.

Kunststof buizen:

Weer 6 buizen hebben een nieuwe bestemming gekregen. Nu nog even afwachten of de meneer nog een keer komt voor het restant. Zo niet, dan krijgt de volgende een kans. Ik moet mijn hoofd er goed bijhouden met al die mailtjes van de liefhebbers. Het houdt me lekker bezig.

Paard:

Het paard dat onder de camera staat is nu wel heel dicht bij het kraam moment. Druppels melk hangen aan de uier. We moeten een beetje in de buurt blijven, dus. Als we naar bed gaan zien we op de camera dat we de kleren wel aan kunnen houden. Na een half uur zijn we getuige van de geboorte van een merrieveulen. Alles volgens het boekje gegaan. Mooie lange benen en een heel helder veulen.

 

herderagro, kalverhouderij, paarden

Sybrich B met haar merrieveulen, 10 uur oud.

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *