Afleveren.

Vanmorgen gaat de wekker al om half 3: Afleveren! drie grote vrachtwagens halen een deel van de oudste kalveren. Morgennacht gaat de rest. Het gaat vlot. Ik hoor de geluiden duidelijk, want er wordt vlak bij het slaapkamerraam geladen. Als om half zes de wekker nog een keer afloopt, sta ik op, zet  koffie voor de chauffeurs en Fokke en trek mijn overall aan voor de voerbeurt van de kalveren die blijven. Daarna geef ik alles ruwvoer. Intussen zijn de vrachtwagens vertrokken richting slachterij. Tijd voor even bijkomen aan het ontbijt. 20150507_060422_resized 1

20150507_055407_resized 120150507_054638_resized 1

3 Reacties

 1. John

  Mooi om te zien dat het laden in alle rust gebeurt, dat is hier,bij ons, met de limouzines op stro heel anders , ze vliegen vanzelf in galop de wagen in !
  Hebben jullie nu ook een langere ronde tijd gehad met de verminderde kalfsvlees vraag in de EU ?
  Met vriendelijke groet John

  Reageren
  1. maaike

   Bedankt voor de reactie. Het gaat inderdaad heel rustig en ontspannen, zoals je op de foto kunt zien. We hebben een normale ronde gehad, maar er zijn wel stallen die langer blijven staan, hoorden we om ons heen.
   Zijn de limouzines ouder als ze naar de slachterij gaan? Ik neem aan dat je ook niet graag in hun hokken komt op oudere leeftijd.

   Reageren
 2. John

  De Limouzines zijn als ze binnen komen ongeveer 3 a 4 weken oud, zo onder de moeder vandaan ca70kg, normaal blijven ze 124 dagen met een geslacht gewicht van gemiddeld 155kg Met de slechte markt hebben wij de laatste vorige week geleverd 145 dagen en een gemiddeld gewicht 172 kg met uitschieters van “210/220” kg en op de totale ronde 169 kg. Het zijn inderdaad grote mannen, levend gewicht van rond de 300 kg het is oppassen en zwaar werken want ze moeten elke maaltijd in een loget (een soort eenling box) worden opgesloten en na de maaltijd weer op stro , 5 per box.
  Naast de stro stal hebben we ook nog een vlonderstal met 190 kruisingen die 155 dagen blijven.
  De oudjes doen het nog best (ik ben in dezelfde leeftijd: 61 )
  Groetjes John

  Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *