Alweer afleveren.

Afgelopen dagen weer een groep kalveren afgeleverd. Vanmorgen de laatsten de deur uitgegaan, met de nodige vertraging. De vrachtauto stond met pech en moest naar huis gesleept worden. Gelukkig nog zonder kalveren. Pas om 9 uur zijn ze uiteindelijk opgeladen. Intussen waren de hoge drukspuiten al weer op stoom en wordt er schoongespoten. Dit moet snel gebeuren, want eind volgende week komen er al weer nieuwe kalveren.

2 Reacties

 1. John

  Hallo familie Herder
  Dat is dus geen rustige Kerst en oud en nieuw !
  Vraagje: hoeveel kg ruwvoer voeren jullie en is dat de laatste tijd (jaren) verhoogd?
  Groet John Leenards

  Reageren
  1. Maaike Herder (Auteur bericht)

   Hallo John,
   Nee, geen rustige kerst en oud- en nieuw, maar wel meer hulpen in deze periode omdat het vakantie is. Omdat heel veel mesters in Nederland te maken hebben met leegstand en daardoor minder inkomen, zal je ons niet horen mopperen.
   Ruwvoer: Toen we hier in 2000 begonnen, kregen de kalveren alleen maar melk. Langzamerhand kwam er een beetje ruwvoer bij. Momenteel krijgen ze 180 kg per kalf in de tijd dat ze hier op het bedrijf zijn, dus best veel. Dit is een mengsel van stro en muesli, geschikt voor witvlees. We hebben hiervoor een mengwagen, die gevuld wordt met anderhalf pak stro en tot 300 kg wordt bijgevuld met krachtvoer. Hiermee kan ongeveer een afdeling worden gevoerd. (ruim 300 kalveren, afhankelijk vd leeftijd.)

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *