Artikel uit “De Kalverhouder”.

Ik lees het vakblad: De Kalverhouder en heb altijd extra interesse voor de column die daar in staat, omdat die door een vrouw wordt geschreven. Deze keer is het een nieuwe, jonge vrouw, die in het dagelijkse leven op een melkveehouderij werkt en niet zo veel weet van de kalverhouderij, dat geeft ze eerlijk toe. Om die reden heeft ze een kijkje genomen op een bedrijf zoals het onze. Ik lees haar reactie in de column en die wil ik hier graag doorgeven: “Ik had niet anders verwacht dan dat de dieren goed verzorgd zouden worden. Maar wat ik zag, overtrof mijn verwachtingen. Prachtige huisvesting, met vloerverwarming en al, mooi voer en vrolijke kalveren.” Ik vond dit een mooi compliment voor de sector, van iemand die er als (beetje) buitenstaander naar keek. Haar slotzin was:” Maar ik leerde bijvoorbeeld ook dat die kalveren uit verre landen, het vaak beter doen dan onze eigen Nederlandse” , en dat is iets wat wij ook zeggen als we er naar gevraagd worden.

3 Reacties

 1. John

  Hallo Fam Herder,
  Uit welke landen komen die kalveren dan ?
  Groet John

  Reageren
  1. Maaike Herder (Auteur bericht)

   Wij hebben graag kalveren uit Denemarken of Tsjechië of Slowakije. De kans is groot dat we binnenkort als we weer vullen kalveren uit Estland krijgen. In dezelfde kalverhouder waar ik over schreef, hadden rundveehouders en kalverhouders uit Nederland informatie uitgewisseld over de eerste 14 dagen van een kalf. Het bleek dat er veel onwetendheid was.

   Reageren
 2. John

  De Kalverhouder, als blad ,heb ik jaren geleden wel eens gehad van een vriend , die kalverhouder is geweest in Nl maar nu in Duitsland melkveehouder geworden is. Nu lees ik veel op de site en vind het steeds beter worden!
  Wat betreft de onwetendheid was dat bij de melkvee houder , lijkt mij een interessant onderwerp.

  Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *