Met de mesters van Lyklema zijn we op excursie geweest naar de kaasfabriek en bijbehorende boerenbedrijven van Klaver in het Noord Hollandse Winkel. Zij maken van hun koe- en geitenmelk kaas met de naam Klaver er in verwerkt. Het restproduct, de wei, komt dagelijks de afsluitdijk over naar de kalverhouderijen. waar het een onderdeel van de (melk) voeding wordt. Vorig jaar mochten wij de leden van het familiebedrijf rondleiden over ons bedrijf, zodat zij zelf ook konden zien wat er met de wei gedaan werd nadat het bij hun de fabriek verliet. Na een rondleiding in de productiehal brachten we een bezoek aan de boerderij met de melkgevende koeien en daarna nog bij de geitenmelkerij op een andere locatie. We zagen onze ogen uit bij de stal vol met hoog drachtige geiten.
We waren met de hele maatschap, Fokke, Jildert, Anne-lys en ik een dagje uit en het mooie was: Bij thuiskomst om ongeveer half zeven, was het voeren al gedaan!! Buurjongen Hilbrand had het in zijn eentje al gefikst. Super!!