De grote verhuizing!: 2e fase.

Vandaag:

Vanmorgen, net als vorige week zaterdag, de kalveren een afdeling opgeschoven. Het middelste deel, waar het afgelopen week nog zo’n chaos was, is inmiddels weer helemaal netjes en klaar, dus konden ze vanmorgen hun intrek nemen. Het went al en met 6 man sterk ging het mooi vlot.

De plannen voor de komende week:

Vanmiddag komt de schoonmaakploeg voor de voorste afdeling, waar we de kalveren vandaag uitgehaald hebben. Maandag wordt er een stijger opgebouwd en dan moet in dit deel van de stal het ventilatiekanaal nog ingebouwd worden en aangesloten op de andere 2 afdelingen. De 3e fase.

De komende week wordt ook de luchtwasser geïnstalleerd en de laatste afdeling op het automatisch voersysteem aangesloten, en dan zijn we weer een stap dichter bij het einddoel.

Hygiëne sluis:

Nog iets wat binnenkort verplicht wordt en nu dus ook meteen gerealiseerd is de hygiëne sluis. Bezoekers mogen niet meteen de stal binnen komen, maar moeten per 2015 langs een “schone route” het erf op komen, door een deur binnenkomen, zich omkleden en via een andere deur naar buiten gaan en de “vuile route” betreden. Ja, ja, je moet er maar opkomen. Maar we zullen doen wat moet, dus ook een hygiëne sluis aanleggen.

Foutje:

Iemand die bovenstaande heeft gelezen, gaf aan dat ik een foutje had gemaakt. Men spreekt namelijk van de “schone route” als het over het bedrijf gaat en over de “vuile route” als het daar buiten is. Nou, dan bij deze weer rechtgezet.

De dagen zijn lang en druk, maar er gebeurt dan ook heel wat en….. we gaan haast aftellen. Vandaag was al de grote verhuizing, fase 2.

5 Reacties

 1. John

  Prachtig bedrijf en heel veel succes , dat is hier in Frankrijk wel anders ! Als jullie het goed vinden wil ik wat foto’s hier aan medemesters laten zien ? Vraagjes: wie is de voerleverancie , hoeveel vastvoer wordt er gevoerd en is het voor wit of rose
  Met vriendelijke groet,
  John

  Reageren
  1. Maaike Herder (Auteur bericht)

   Hallo John,

   Bedankt voor de reactie! Voor ons is dan natuurlijk de vraag: hoe kom je op onze site terecht? Heb je ook iets met de branche? En dan in Frankrijk?

   Als antwoord op jouw/ uw vragen:
   We voeren vloeibare producten via gebr. Lyklema uit Harich (Friesland) zoals wei, wei concentraat met een klein beetje melkpoeder, vloeibaar vet, glycerine enz.
   Er wordt ongeveer 180 kg ruwvoer van Agrifirm gevoerd, speciaal voor witvlees. Het gaat dus om witvlees. Ze blijven 26 weken op het bedrijf voor een geslacht gewicht van ongeveer 148 kg.
   De site is openbaar, dus foto’s mogen wel getoond worden aan derden.

   Met vriendelijke groet,

   Maaike Herder

   Hallo Maaike en verdere famillie Herder,

   Bedankt voor de antwoorden op mijn vragen.
   Ja, ik zit ook in de branche en kwam bij toeval toen ik op Fije Visscher zocht bij foto’s van jullie.
   Wij doen ook wit vlees kalveren maar in Frankrijk voor de Franse markt : Limouzine , Blonde d’Aquitain op stro en vlees kruisingen (sups) , Charolais op vlonders gemiddeld geslacht gewicht 160 kg maar niet in zo’n hoeveelheid zoals jullie .

   Als ik nog wat mag vragen ,graag :
   Van wie is de stalinrichting , de voerkeuken en heb je misschien foto’s?
   De vlonders lijken mij erg mooi!!

   Met vriendelijke groet , John

   Reageren
   1. Maaike Herder (Auteur bericht)

    Hallo John,
    De stalinrichting is van Wolff uit Lunteren. Zij hebben het hekwerk en de vloeren geleverd. Foto’s van de voerkeuken zijn momenteel niet zo makkelijk te maken, want tijdens de bouw is daar veel spul wat er normaal niet hoort, dus geen mooi beeld voor een foto. Hou de site maar in de gaten, misschien komt er binnenkort wel een mooie foto als alles klaar is.
    Groet Maaike Herder.

    Reageren
 2. Hillie Herder

  weer even gekeken hoe ver jullie nu al weer zijn blijf lekker op de hoogte zo

  Reageren
  1. Maaike Herder (Auteur bericht)

   Mooi zo!

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *