De vogels fluiten anders: de lente komt er aan.

Er zullen vast wel onderwerpen blijven om over te schrijven, zei ik als reactie op een lief berichtje van mijn vroegere buurvrouw. Ik denk ook wel dat dat zo is, maar als ze niet zo dicht meer op elkaar komen, neemt niemand meer een kijkje op deze site. Het wordt dus hoog tijd voor een berichtje. Dan maar over het dagelijkse leven. Te beginnen met het bedrijf: Naast de zorg voor de dieren is Mest het onderwerp wat regelmatig besproken wordt, want de mestgegevens moeten doorgegeven worden en de plannen voor het komende jaar weer gemaakt. De mixer zit  in de put en de giertank staat weer klaar voor gebruik. Niet dat we meteen los moeten, want er is voor een jaar opslag capaciteit, maar zodra het weer kan moet alles goed werken. Verder is er nog steeds opruimwerk na de verbouwing. De grote afvalcontainer is omgeruild voor een container voor de betonresten. Dan liggen er nog steeds grote kunststofbuizen naast de stal. Ze zouden als raketten dienst doen op een zomerkamp, maar na 2 keer rijden van Amsterdam naar hier, hebben we geen vrijwilligers meer gezien. Ik denk dat ze de jeugd gaan wijsmaken dat de raketten al zijn weggevlogen.

Op school hadden we twee avonden voor de ouders om de rapporten te bespreken. De rapporten moesten natuurlijk ook worden ingevuld, zonder fouten. Ook dat kost eventjes tijd. En dan plannen evalueren en nieuwe plannen maken.

Oppasdag: Gisteren was het weer de dag van kleinzoon Brend. Om kwart over zeven werd hij al gebracht. Toen was ik klaar met het biks voeren, alles voor het goede doel. En alweer was het prachtig weer, dus wandelen met die schat.

De camera staat al gericht op één van de Friese paarden. Op 28 februari wordt het veulen verwacht. Vroeg ja. Als het bijna zo ver is, slapen we bijna met open ogen, steeds kijkend naar de monitor.

Nog een week, dan is het hier voorjaarsvakantie. De lente hangt al in de lucht. Ik hoorde het vanmorgen aan de vogels: ze fluiten anders. Het geeft nu al nieuwe energie.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *