Het water stroomt!

IMG_0010De luchtwasser:

De “openingshandeling” is gedaan: de kraan is opengedraaid en het water stroomt door de luchtwasser. Buiten komt het met bakken uit de lucht en is het weer code oranje i.v.m. de storm, binnen sproeit het water rustig door de pakketten. De lucht komt van boven, uit het ventilatiekanaal, duikt onder een muur door en gaat via de met water besproeide pakketten weer omhoog door een gat in het dak naar buiten. Het zal ongeveer 2 maanden duren voor de biologische omgeving zijn werk volledig zal doen en de geurvermindering optimaal is.

De Hygiëne sluis:

Omdat het buiten zo stormachtig is, wordt er binnen verder gewerkt aan de hygiëne sluis. Wat heerlijk voor de man van de IKB controle: Zijn auto parkeren, door de eerste deur, een eigen plekje om zich om te kleden, handen te wassen en over de schone route zijn weg te vervolgen via de tweede deur. Hoe zou het dan moeten met het kopje koffie. Is dat op de schone route of op de vuile route? Nou ja, dat zien we wel. Binnenkort wordt dit verplicht, dus nu meteen maar meegenomen in de verbouwing.

De wereld wordt weer groter:

Zo langzamerhand komen we weer een beetje in de normale wereld. We zijn zelfs naar de Agrarische Beurs geweest in Leeuwarden. Jammer dat er niet zo veel mensen waren, en dan ook nog eens weinig bekenden, waardoor we wel snel uitgekeken waren. Was voor Fokke de afgelopen maanden het ritje naar de pomp bijna zijn enige vertier buiten huis, nu kunnen we weer eens wat langer de deur uit.

Groot transport:

Twee grote bulkauto’s staan tegelijk voor de stal om producten te lossen. In verband met de komende feestdagen wordt er al vast vooruit gewerkt: File vorming. Herder, Kalverhouderij, Bulkauto, Wijnjewoude

 

 

 

 

Houten schaatsen:

De buurtdames maken vanavond een winterwerkstukje met houten schaatsen. Hebben we die eigenlijk nog? Als ze er zijn moeten ze op de garagezolder liggen. Daar staat een grote blauwe emmer met in kranten verpakte schaatsen. Al jaren niet gebruikt. Dat is te zien. De kranten zijn klein gevreten door de muizen en we moeten grabbelen in het papier om te voelen of er iets in zit. Ze zitten er tussen, 2 kleine maatjes houten schaatsen. Ook onze eigen noren vinden we terug, bruin van de roest. Schaatsen is voor ons verleden tijd.

20141212_215108_resized

Het resultaat van de knutselavond.

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *