Koningsdag.

Herder Agro, Koningsdag, Waldruters,

11009969_10152979988181977_4223086445880090205_nBijna 14 dagen verder gegaan, zonder berichtje op het blog. De tijd vliegt voorbij en we hebben in de tussentijd echt niet stil gezeten. Maar het is ook veel van hetzelfde: landwerk. mest rijden, voeren, naar school, oppassen enz. Intussen is het landwerk klaar: het graszaad zit er in en het is wachten op een buitje. Dat geldt ook voor het mest rijden: zo goed als klaar voorlopig.

IMG_0007Koningsdag: De paarden en hun ruiters zijn al om half zeven ’s ochtends vertrokken voor het herauten in Beetsterzwaag. De dorpsbewoners moeten wakker worden gemaakt voor de feestelijke dag met optocht en ponybaan, braderie enz. Een leuke actie die altijd door leden van de Waldruters wordt gedaan. Hendrika en Anne-lys hebben er zin in.

Wat gaan wij doen op koningsdag? Wij duiken de stal in. De jongste kalveren moeten los en vandaag hebben we de hele dag tijd. Het doel is één afdeling los te krijgen. Dat lukt mooi voor de middag. Als we binnenkomen is op de tv het koningspaar nog volop in het feest. Met een kopje soep en een pannenkoek op schoot kijken we een stukje mee. Daarna nemen we even siësta en moet er weer worden gevoerd. Wel een beetje kaal, dus toch maar even naar de optocht in Beetsterzwaag gegaan. We moeten toch weten dat het koningsdag is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *