Lekker warm bij de kachel.

IMG_0061Terwijl buiten de wind raast en de regen tegen de ramen slaat, wordt  in de oude voerkeuken de nieuwe pellet kachel van Hotcare opgestookt. Het lijkt net een grote pizza oven. Deze vervangt de gaskachel in de stal voor het verwarmen van water en vloerverwarming. Je zou je stoel meenemen naar die ruimte en daar een boek gaan zitten lezen, lekker warm bij de kachel.

IMG_0062IMG_0063Fokke krijgt weer computerles. Met een stal vol techniek, heeft hij in een korte tijd veel vooruitgang geboekt op het gebied van computers. En als het dan allemaal een beetje werkt, is het mooi.

 

2 Reacties

 1. foekje veldhuis

  Mooi hoor,stoken jullie daar hout in of begrijp ik dat helemaal verkeerd. Is dat niet heel bewerkelijk? Hoe dan ook het ziet er wel lekker warm uit. Groeten van Foekje

  Reageren
  1. Maaike Herder (Auteur bericht)

   Hallo Foekje,
   Leuk dat je weer even een berichtje stuurt!
   Ja, we stoken nu op hout, maar we noemen het pallets, dat zijn kleine brokjes hout, net biks, wat in de silo zit en met een vijzel automatisch de kachel in wordt gedraaid. Als alles goed werkt heb je daar niet zo veel werk van, wel af en toe de as-la schoonmaken. Zoals je al zag is het een computer gestuurd programma. Het is eerst even uitzoeken hoe het ingesteld moet worden op onze situatie, maar het lijkt wel goed.

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *