Nachtwerk

Zeg ik in het vorige stukje dat Fokke een vroege boer is. Vannacht (8 okt) liep de wekker om half 2 af en begint de dag voor Fokke, en Jildert trouwens ook, omdat er afgeleverd wordt. Nee, ik hoef er niet uit. De koffie staat zover klaar, dat het knopje aanzetten genoeg is, kopjes op de tafel, meer hoef ik niet te doen. Maar mijn slaapkamer raam is vlak bij de stal waar de vrachtauto’s de kalveren opladen. Natuurlijk hoor ik wel wat, maar over het algemeen kan ik wel redelijk door slapen. Alleen van het harde  “HO” roepen, schrik ik altijd wakker en slaat mijn hart het dubbele aantal slagen. Er worden 3 vrachtauto’s vol geladen en daarna moeten de resterende kalveren al weer worden gevoerd, dus ik zie Fokke niet weer boven komen. Dan is het ook weer tijd om met de mengwagen achter hem aan te gaan. Vrijdag nog 2 vrachtauto’s en dan de stallen weer schoonspuiten. Gelukkig krijgen we daarbij hulp, want een week is zo maar voorbij en dan komen er al weer nieuwe kleine kalfjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *