RECEPT: Zuurkool met gebakken saucijsjes

De dagen worden korter en de winterjas kan weer uit de kast. Het weer voor een lekkere stamppot.

Weet je dat dit heerlijk gemaakt kan worden met kalfssaucijsjes?

Dit heb je nodig:

  • 4 saucijsjes
  • 1 zak zuurkool (à 500 g)
  • 80 g boter
  • 2 uitjes
  • 1 appel (in blokjes)
  • 2 eetlepels rozijnen
  • peper (versgemalen)
  • Aardappelen

Zo maak je het:

  1. Spoel de zuurkool in een zeef onder de kraan en laat deze uitlekken.
  2. Smelt 30 g boter in een pan en fruit hierin de uitjes op zacht vuur. Voeg de zuurkool, appel en rozijnen toe, breng de zuurkool aan de kook en laat deze op zacht vuur ca. 20-25 minuten zachtjes stoven.
  3. Laat ondertussen de saucijsjes 5 minuten in heet water wellen en dep het vlees droog.
  4. Verhit 50 g boter in de pan en bak de saucijsjes in ca. 10 minuten rondom goudbruin en gaar.
  5. Breng de zuurkool op smaak met peper.
  6. Stamp dit mengsel fijn met gekookte aardappelen

Eet smakelijk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *