Succes met zelf gefokte hengst!

De hele week is in het Fries Congres Centrum in Drachten bezichtiging van 2,5 jaar oude Friese hengsten. Gisteren was onze Reinder X Beart hengst aan de beurt. ’s Ochtends is er een presentatie op het straatje. Hier wordt geluisterd naar de tact bij het lopen en draven en wordt het uiterlijk beoordeeld. Na de middag komen ze groep voor groep terug in de kooi. Dat is een ruimte waar ze los mogen draven en galopperen. En na zo’n groep krijgen de eigenaren te horen of ze dóór zijn of niet. Door betekent: de hengst is Ster en mag naar de 2e bezichtiging in Leeuwarden, tijdens de dagen voor de Hengsten Keuring. En ja hoor, we mogen daar een keer bij zijn met een eigen fokproduct: Reitze fan’e Herdershoeve! Dat is waar je het voor doet.IMG-20151201-WA0004_resized

2 Reacties

 1. John

  Gefeliciteerd met dit mooie resultaat , mooie hengst!
  Jullie zullen wel denken ………….. maar wij zijn ook een beetje Friezen gek en de naam Reitze , ( Reitse) komt ons erg bekend voor en hebben mooie herinneringen aan twee zelf gefokte “Olof” hengsten waarvan wij er helaas nog maar een over hebben.
  Heel veel succes in Leeuwarden en graag wat meer foto’s.

  Met vriendelijke groet ,
  John en Riet Leenards

  Reageren
  1. Maaike Herder (Auteur bericht)

   Dank je wel. We zullen Anne-lys vragen om foto’s te maken. Wat doen jullie met de Olof hengst? Wordt die gebruikt voor de kar of onder het zadel?

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *