Toch keuring voor de paarden in Coronatijd: 3 jarige ster + Voorl. Kroon!!

Voor de paardenmensen is het maar een saai jaar: geen wedstrijden, geen concoursen en ook (bijna) geen keuringen. Gelukkig is er een alternatief bedacht door Locatie-keuringen toe te staan bij stallen, waarbij alleen de eigenaren van de te keuren paarden aanwezig mogen zijn maar de hele wereld mee kan kijken via live stream. Een mooie oplossing. Dit jaar hebben wij 1 driejarige merrie en die willen we natuurlijk graag keuren. Het is de vierde nakomeling van stalmoeder Sibrich B. die gekeurd wordt, en als ze evenals haar broer en zussen ster wordt, is moeder Sibrich Preferent.

De driejarige Elbrich fan’e Herdershoeve is nr 11 tijdens de locatiekeuring bij Stal de Mersken op 10 juli 2020 en danst door de ring. Ze wordt door de jury met een 1e premie beloond en mag terugkomen voor het voorlopig kroonpredikaat in het middagprogramma. Opnieuw laat ze zich super goed zien en wordt Voorlopig Kroon. Om definitief Kroon te worden moet ze een IBOP doen onder het zadel of voor de kar op 4- jarige leeftijd.

Moeder Sibrich is nu dus Preferent door 4 kinderen: Jildau, Reitze, Wibrich en Elbrich allen fan ‘e Herdershoeve
Op zondag 12 juli bevalt Sibrich overdag buiten in het zonnetje van een Hengstveulen van Yme, met de kinderen en kleinkinderen om haar heen.

Een eerste premie was weggelegd voor de driejarige Elbrich fan ‘e Herdershoeve (Jehannes 484 x Beart 411) van familie Herder uit Wijnjewoude. ‘Een natuurtalent,’ zo kwalificeerde Louise Hompe de elegante Elbrich. Elbrich kreeg in de commentaren bij de livestream veel bijval van de kijkers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *