Van alles wat.

Mestplaat opbouwen:

De kraan kan weer aan de slag, het is voldoende af gedroogd. De mestplaat moet een nieuwe plek, anders is hij zo moeilijk, zeg maar niet te bereiken. Nog niet helemaal klaar, maar het ziet er al weer mooi uit. Nog een dag werk en dan kan hij weer gebruikt worden.

De mestplaat weer opbouwen.

De mestplaat weer opbouwen.

Nog een groep kalveren ontvangen:

Tussen 9 en 10 uur vanavond komen er nog 110 kalveren. Dan zitten we weer helemaal vol. De hulptroepen zijn geregeld, want bij aankomst krijgen ze eerst een litertje water. Daarvoor gebruiken  we de melktaxi die we gehuurd hebben. We hebben die taxi hier nu een week om te proberen. Er zijn zowel voor- als nadelen, dus twijfels over eventuele aanschaf.

Extra lichtplaten: Ik vroeg me af of de lichten minder aan zouden hoeven in de stal na het aanbrengen van de lichtplaten. Het antwoord is ja! We kunnen zelfs voeren met maar één rij lampen aan. Dus niet alleen diervriendelijk, ook portemonnee vriendelijk.

Veulen op 10 april:

Om kwart voor 5 vanmorgen zien we op de camera dat het zover is: het veulen komt. Wat houdt de merrie goed rekening met onze nachtrust. Normaal loopt de wekker om 5 uur af, nu staan we om die tijd in de paardenstal het pasgeboren hengstveulen te bewonderen. De naam moet beginnen met een W, X, Y of Z. We kiezen voor Wolter. Toevallig was dit namelijk de geboortedatum van Fokke zijn vader Wolter.20150410_045837_resized

1 Reactie

  1. Hillie

    zou heit trots op zijn geweest mooi veulen

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *