Volop actie: Lammetjes geboren, Bezoek, Kalveren afleveren, Landwerk ..

Lammetjes: Vanaf 9 april is het druk in de kraamstal: tijd voor de kleine lammetjes. De rammen zijn is er niet zo vroeg bij gekomen, dus we moeten er even op wachten, maar eindelijk gaat het los. De kleinkinderen helpen waar ze kunnen en vóór schooltijd moeten ze even kijken of er weer nieuwe bijgekomen zijn. De oppasdag speelt zich voor een groot deel bij de schapen af, en niemand vindt dat vervelend.

Bezoek: Een damesteam volleyballers uit Beetsterzwaag komt ons een bezoek brengen als onderdeel van een autopuzzelrit. Voor de meesten is de boerderij geen dagelijkse kost, er wordt enthousiast gereageerd op alles waar we mee bezig zijn. Gezellig en informatief.

Afleveren: Meestal wordt er ’s nachts afgeleverd, maar deze keer in de vroege ochtend. De mooie combinaties vrachtauto’s staan nog even netjes opgesteld tijdens de koffie in de frisse ochtend met een mooie opkomende zon. Even op de foto gezet.

 

Landwerk: De tractoren zijn dagelijks op het land: mestrijden, egaliseren, inzaaien enz. Verder wordt er gewerkt aan de afrastering voor de jonge hengsten en de lammetjes die binnenkort de wei op gaan. De dagen worden goed benut.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *