Wat doen we deze weken?

De meeste werkzaamheden op het land zijn gedaan, tijd voor andere klussen.

1.Renoveren van de deuren: Op het erf zijn een aantal deuren aan vervanging toe. De eerste schuifdeur is geplaatst en maakt al een groot verschil met wat er eerst in zat. Er zullen nog een paar kleine deuren vervangen worden, maar de grote verandering zal zijn dat er in de nieuwe loods achter de stal een aantal grote schuifdeuren komen.

2.Opleggen van een afdeling nieuwe kalfjes.  Altijd weer mooi om te zien dat ze  hun schaaltje melk  met  smaak  leegdrinken.

3.De aardappelen worden gerooid en moeten met tractor en keeper verreden worden naar de sorteerruimte. Een klusje waaraan we meehelpen.

4.De schapen krijgen vóór de rammen worden toegelaten nog een behandeling bij de pedicure en worden ontwormd en geselecteerd. Met 3 man is deze klus snel geklaard en kunnen de ooien naar fris land verhuizen. De rammen mogen aan het werk, zodat er volgend voorjaar weer veel nieuwe lammetjes kunnen komen. In overleg met onze jonge boertjes is er gekozen voor een witte en een bruine ram. Liever hadden ze bonte rammen gehad, maar daarvoor waren we wat te laat. Nu maar afwachten wat er uitkomt in het voorjaar. De herinnering aan de  afgelopen lammertijd in maart (door corona veel tijd om pake te helpen)  ligt nog vers in het geheugen van de kleinkinderen. Hoe zal het in maart 2021 zijn?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *