Paarden

Reitse droomt van een mooi nieuw jaar! winter 2017/2018

 

DSC00270

De 3 jarige sterhengst Reitse fan ‘e Herdershoeve (Reinder X Beart) jan.2016

jildau-2e-premie

Jildau fan ‘ e Herdershoeve Ster Sport(Stendert X Beart) geb. 2011.

 

sibrich met veulen Wibrich, geboren februari 2015.

Moeder Sibrich B Ster Sport met veulen Wibrich (Gerben X Beart) fan ‘e Herdershoeve, geboren februari 2015.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij zijn actief in de Friese paarden. In onze paardenstal hebben wij plek voor vier paarden waarbij twee boxen geschikt zijn als veulenbox. Onze paarden zijn te herkennen aan de stalnaam ‘fan ‘e Herdershoeve’.

Fokmerries

Op stal staan 2  fokmerries van het Friese ras.

De Friese merries hebben allen een sterpredikaat waarvan moeder Sibrich B een eerste premie heeft en Sport dressuur is. De nakomelingen van haar hebben veel succes. In 2016 kreeg dochter Wibrich (enter) een 1e premie en mocht meelopen in de kampioensring van de Centrale Keuring te Drachten, en veulen Bernau (dochter van Jildau) kreeg eveneens een 1e premie en eindigde op een mooie vierde plek in haar rubriek tijdens de Centrale Keuring. Een hoogtepunt was in 2012, toen werd een jonge Stendert van  Mette (Wikke) kampioen merrie veulens tijdens de fokdag in Oldeholtpade. Mette is samen met haar veulen Benthe verkocht in de zomer van 2016, maar Benthe is in het najaar weer teruggekocht.

Paarden: Kampioensveulen Myrthe fan 'e Herdershoeve (Stendert x Wikke)

Kampioensveulen Myrthe fan ‘e Herdershoeve (Stendert x Wikke)

DSC00240

Reitse fan ‘ e Herdershoeve

Moeder Sibrich B. (ster 1e premie) (Beart x Leffert) heeft in febr. 2017 het Sportpredicaat behaald voor dressuur en heeft in het jaar 2015 twee nakomelingen ster gekregen. Jildau fan’e Herdershoeve (Stendert X Beart) werd in mei Ster 2e premie op 4 jarige leeftijd en behaalde in maart 2017 het Sport predicaat.  In december 2015 werd de hengst Reitse (Reinder X Beart) fan ‘e Herdershoeve ster op de 1e bezichtiging in Drachten en mocht in januari 2016 naar Leeuwarden voor de 2e bezichtiging.

DSC00279

Reitse 

Wij zijn voorstander van het gebruik van jonge goedgekeurde dekhengsten. Dit om het inteeltpercentage en verwantschap laag te houden.

Fokvereniging het Friese Paard Wolvega e.o.

Ook het verenigingsleven zit in ons bloed. Maaike Herder is secretaresse van fokvereniging het Friese Paard Wolvega e.o. Daarnaast is Anne-lys Herder wedstrijdsecretaris van de jaarlijkse dressuur- en menwedstrijd die door dezelfde fokvereniging wordt georganiseerd.

Omdat Jildert als Jonge Fokker werd uitgeroepen is fotografe Karin Sevink geweest voor een fotoreportage voor het blad De Phryso. Hieronder een deel van die foto’s.

 

reinderindrafmetjildert2

Jildert met Reitse Ster(Reinder x Beart)

sibrich-met-jildert2016

Jildert met Sibrich B, Ster Sport

reinderindraf2016

Reitse Ster

sibrich2016

Sibrich B, Ster Sport, moeder van Jildau Ster Sport, Reitse Ster en Wibrich 1e premie

wibrichenter-en-veulens-2016

Wibrich, enter met 1e premie 2016, 2017

reinderjildert2016

Reitse Ster

reinder2016

Reitse Ster