V.o.f. Herder-Brouwer

V.o.f. Herder-Brouwer is gestart in 2000 door Fokke en Maaike Herder – Brouwer. Per 1 januari 2023 is het bedrijf overgenomen door Jildert Herder.

Jildert Herder

Sinds januari 2014 is Jildert Herder (1984) betrokken bij de maatschap van zijn ouders. Dit in combinatie met zijn baan als rundveespecialist bij Agrifirm. Omdat dit wel een intensieve combinatie werd, is het besluit genomen om per 1-1-2016 volledig op het bedrijf te komen werken.  “Ik vind het prachtig om ondernemer te worden in de agrarische sector”, vertelt Jildert met glimmende ogen wanneer hem gevraagd wordt waarom hij het bedrijf later wil overnemen. Hij woont  samen met zijn vrouw Margriet en hun zoontjes Brend (2014) en Ties (2017) en dochter Rixt (2019) sinds dec 2018 op het adres naast de boerderij. Hij heeft  plaats genomen in het dagelijks bestuur van NAJK  als afgevaardigde van de kalverhouderij. tot en met januari 2020. Sinds januari 2020 is Jildert lid van het bestuur van De Kalverhouder. De paardensport is ook jarenlang door Jildert beoefend, maar stond door drukke werkzaamheden op een laag pitje. Gelukkig komt er weer tijd vrij voor hobby’s en zo kan de aandacht weer gericht worden op paard en fokkerij. Op de Centrale Merriekeuring 2016 werd hij uitgeroepen als eerste Jonge Fokker van Nederland van het KFPS.

Fokke Herder

Fokke Herder (1955) is sinds 2000 eigenaar en heeft 15 jaar de leiding gehad op het bedrijf.

“Elke dag begin ik met plezier aan mijn werk. Werken met levende dieren, het mooiste wat er is”, aldus Fokke Herder, die iedere morgen om 5 uur als de wekker gaat, meteen naast zijn bed staat. Sinds 2020 zijn de vaste patronen omgedraaid: Jildert verzorgt de voerbeurten grotendeels en Fokke heeft de leiding over de paarden en schapen. De aanwezige Friese paarden zijn z’n grote hobby. Vanaf 1 oktober 2017 gaat hij, samen met zijn vrouw Maaike diervoeder verkopen van het merk Dommelsche Watermolen. Mensen kunnen terecht voor paarden-, schapen-, geiten-, kippen-, honden- en kattenvoer.

Maaike Herder-Brouwer

Maaike Herder-Brouwer (1959) is naast haar werkzaamheden op de boerderij altijd  actief geweest in het basisonderwijs. Tot 2017 werkte zij als leerkracht bij basisschool Votum Nostrum in Wijnjewoude. Op het bedrijf is Maaike o.a. verantwoordelijk voor de mail en boekhouding en extra handen op het bedrijf. In haar vrije tijd doet ze aan volleybal en powerwalk en was ze secretaresse van fokvereniging Het Friese Paard Wolvega e.o. tot en met maart 2019. Sinds januari 2015 is ze tevens oppas voor de kleinkinderen: Brend, Ties, Rixt en Tess en Jorn.

Anne-lys Herder

Anne-lys is na een 2 tal HBO opleidingen, een reis naar Australië en Nieuw-Zeeland, een jaar met vrijwilligerswerk uiteindelijk voor zich zelf begonnen met haar bedrijf Herder Beeld en Tekst. Ze helpt bedrijven met hun Online Zichtbaarheid. Ook deze website heeft zij opgezet. Zij woont samen met Hilbrand, dochtertje Tess (2018) en zoontje Jorn (2020) op 1,5 km afstand van de boerderij, ook in Wijnjewoude. Samen hebben ze tussen mei 2016 en maart 2017 hun eigen woning ge/ verbouwd. Anne-lys is actief met de paarden als ruiter vitaal coach en rijdt met Sibrich B. dressuur op L1 niveau.